Archívum

Az erő legyen veled!

„Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig.” (8.)

„Egyedül vagyok, kicsi vagyok, éhes vagyok, segítsetek Vuknak a kis rókának.”  A tanítvány sokszor érzi így magát. A fiatal is. Hát még a fiatal tanítvány. Who am I (Ki vagyok én) énekli a Casting Crowns, és tesz föl velünk együtt a kérdést. És Jézus szava olyan egyszerűen szól: erőt kaptok. Az erő nem tőled jön.  De veled van. És nemcsak Luke Skywalker-rel. És ez nem is olyan „harcosdualistageorge lucasos”. Ez az-az erő, ami egyedül az Istentől jöhet, ez az az erő, amelyet Jézus Krisztus is kapott az Ő Atyjától, hogy csodákat tegyen. Ez az az erő, amely a Szentlélek eljövetelével lehet a miénk. Az erő, amely csakugyan veled van. De jól vigyázz. Ez az erő, nem szabadon felhasználható. Nem nyílt forráskódú rendszer, amit csak úgy letöltesz, aztán hadd szóljon. Ez az erő tanúvá formál téged. Arra kapjuk az Atyától, hogy tanúi legyünk az Ő Fia életének, munkájának, szenvedésének és halálának.  Ősidők óta a tanú ugyanazt jelenti.

„Ti vagytok a tanúim - így szól az ÚR -, és szolgáim, akiket kiválasztottam, hogy megismerjetek, higgyetek bennem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz.”

(Ézsaiás 43:10)

Mit csinál egy tanú? Amit Jézus elkezdett, amit Isten benne elkezdett, az akármilyen hihetetlen, de benned él tovább. Folytasd Jézus munkáját, ne csak úgy ahogy Ő tette, nem imitálni kell Jézust, hanem azt amit Ő tett. És mielőtt feltennéd az ilyenkor szokásos kérdéseket, hadd spóroljam meg neked. Ha tied a Lélek ezeket teszed, és ha ezeket teszed, tanúként élsz, mert tied a Lélek. Hiszen lehetetlen, hogy ne teremjük a hála gyümölcseit. 

Hozzászólások