Archívum

Motivációs levél

„Mi őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk, hogy minden embert tökéletessé tegyünk a Krisztusban.” (28.)

Kedves Fivéreim és Nővéreim a Krisztusban!

Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és a mi Urunk Jézus Krisztustól. Tudomásomra jutott, hogy szószéketek idestova két hónapja üresen áll, s a lelkipásztori állás betöltetlen, ezúton szeretnék jelentkezni az állásra. Alapvetően jó kommunikációs készségeim vannak, szeretek prédikálni, igaz, néha a prédikációim elég furcsa hatást váltanak ki a hallgatóságból, egyszer majdnem agyonvertek egy miatt, máskor meg elég nagy lázadás tört ki egy igehirdetésem kapcsán, és nem árt tudni, hogy három évnél többet nem igazán tudok egy helyben maradni. Sajnos az egészségi állapotom nem a legjobb, sőt, kifejezetten rossz, illetve nem tartozom a jó képű igehirdetők közé, de ez nem is fontos a szolgálatom szempontjából. Agglegény vagyok, és az is szándékozom maradni, ennek ellenére kiváló házassági és gyermeknevelési szemináriumokat tartok. Remélem nem jelent problémát alkalmazásomban, hogy többször voltam börtönben, illetve nem olyan régen nevet is kellett változtatnom, illetve azt is a lelkészválasztó bizottság tudomására hozom, hogy soha nem tanultam teológián, de ennek ellenére jó teológusnak tartom magam, engem maga az Isten készített fel és vizsgáztatott le, az adott tárgyakból. Merem remélni, hogy nem kell, hogy adminisztrátori feladatokat is ellássak, alapvetően bajba vagyok a nevekkel, sok mindent el szoktam felejteni, és a papírmunka nem tartozik az erősségeim közé. De, ha valamiben látok fantáziát, akkor abban a legvégsőkig el tudok és el is akarok menni. Remélem levelem felkeltette az érdeklődésüket, kérem, hogy döntésükről mihamarabb tájékoztassanak. Nyomatékosan kérlek titeket az Úrra, hogy olvassátok fel ezt a levelet minden testvérnek! A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek!

Üdvözlettel Pál!

Őszintén! Ő a tökéletes munkaerő? Alkalmaznád? Isten alkalmazta, és tökéletes volt, annak ellenére, amit itt is olvastok. Mert Istennél pont ez a lényeg! Tökéletes = Isten tervének és céljának megfelelő.

Hozzászólások