Archívum

Forródrót

„Most pedig, Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre, és add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet; te pedig nyújtsd ki a kezedet gyógyításra, hogy jelek és csodák történjenek a te szent Szolgád, Jézus neve által. Amint könyörögtek, megrendült az a hely, ahol együtt voltak, megteltek mindnyájan Szentlélekkel, és bátran hirdették az Isten igéjét.” (29-31.)

Egyszer egy férfi, mivel nagy gondban volt, felhívott egy ingyenes lelkisegélyszolgálatot, hogy segítséget kérjen. Néhány kicsöngés után egy kellemes géphang a következőket mondta: Üdvözöljük a Villám Lelkisegély Forródróton. A következő menüpontokból választhat: 1, Ha ön kényszerbeteg, kérjük nyomogassa az egyes gombot.  Ha ön magányos, kérjük kérjen meg valakit, hogy nyomja meg a  kettes gombot. Ha önben egyszerre több személyiség lakik, nyomja meg a hármas, négyes és ötös gombot. Ha ön üldözési mániában szenved, akkor maradjon a helyén, tudjuk kicsoda, tudjuk mit akar, meg fogjuk találni. Ha ön skizofrén, csak hallgasson a pici belső hangra, az majd megmondja, hogy melyik gombot nyomja meg. Ha ön mániás depressziós bármelyik gombot megnyomhatja, mivel senki sem fog válaszolni. Köszönjük hívását. Még jó, hogy Isten nem így működik. Nincsenek menük és almenük, gombok és géphangok. Az Ő Fia mondta:

„…bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.”

(János 15:16)

Péter és János szabadulása után akik ott együtt voltak, egy szívvel és egy lélekkel kérték Istent, hogy amit elkezdett, ne hagyja félbe, adjon bátorságot, adjon jeleket és csodákat. És megtörtént. Kérték és kapták. Legközelebb, ha segítségre van szükséged, kérlek bízz annyira Istenben, hogy elmondod neki. Reménytelen helyzet? Lehetetlen szituáció? Merj nagyot kérni. Látod, nekik bejött.

Hozzászólások